Till minne av.....

 

Smock Ricky Bruch

Rocky
1986-09-10 -- 1999-04-01

Rocky i trappan i Spjutsbyggd

Rocky och Cai i köket på Hästö hösten -97

 Notera lilla Filip (Nymfparakit) Rockys bästis under många år


 

Ricky eller Rocky som vi kallade honom, lärde jag känna när han var liten valp. Han bodde mitt över där jag hade mitt företag, så jag stod ofta i balkongfönstret och tittade på när han var på väg ut på promenad.

I början av 1986 hade jag tagit bort min lilla tax Charlie, som då var över 14 år gammal. Då bestämde jag mig för att jag skulle satsa på företaget och inte skaffa fler djur, just då i alla fall.

Kan säga att ödet ville något annat. Jag började träffa lille Rocky, gick någon promenad med honom ibland, han kom upp med sin matte och hälsade på mig på jobbet. Så småningom kom uppfödaren och frågade om inte jag kunde ta hand om Rocky eftersom första ägaren hade lite problem. Det var inte helt lätt att bestämma sig då jag jobbade över 12 timmar om dagen och vad hade jag att erbjuda en hund? Men jag kollade runt med vänner och bekanta om de var villiga att hjälpa mig och det var de tack och lov.

Jag tror det var någon gång sommaren -87 som Rocky blev min hund.

 

Sov Gott min Goa Lilla Kille !! Vi saknar dig fortfarande!!

 

 

Nymfparakiten Filip

 Filip flyttade hem till mig-82 (tror jag det var)

Han var då redan 1 år. Vi skulle få många fina år tillsammans.

Han älskade Rocky och de blev verkligen ett radarpar. Nu överlevde Filip Rocky och jag tror

sorgen blev stor för Filip, han hade ju Cai, men det blev aldrig riktigt samma sak.

Filip gick bort 2007, 26 år gammal.

Sov Gott min finurliga lilla kompis! Du är tillsammans med Rocky igen och det tröstar mig.


 

Innovation´s Cassaj

Cai

1997-03-04 -- 2008-02-22Barnvakt åt lillebror GinKolla vilken duktig kille!! Apporterar några välbehövliga femhundringar till matte :-)

 

Cai är född 970304 hos Inger Tireland, kennel Innovation´s, då bosatt i Järfälla. Det var totalt 6 valpar, 5 hanar och 1 tik i kullen.

Jag minns så väl första besöket hos Inger, vi hade kört drygt 60 mil för att hälsa på Inger och valparna och bli accepterad som valpköpare (tack och lov att det finns sådana uppfödare som Inger). När vi väl kom upp till Inger, trötta men förväntansfulla, överfölls vi av en liten piraja vid namn Winnie, 0,5 år gammal. Efter i lite lugnare tempo, kom Tastie och Burnie. Vilka killar!! De hälsade och gav oss en slick i ansiktet och lämnade sedan plats till oss så vi kunde komma in.

Jag hade redan från början sagt att jag skulle ha en gul kille, hade redan en hemma (Smock´s Ricky Bruch 860910), så det valet var enkelt. Vad som däremot inte var enkelt var att välja mellan 3 lika gulliga killar. Till slut fick Inger välja åt mig. Eftersom jag ville träna och tävla lydnad och kanske någon bruksgren också, valde Inger valpen "Cassaj".

Vi fick lite fika och gick och la oss en timme i Ingers säng, vi skulle ju tillbaka de dryga 60 milen samma eftermiddag.

Tack Jörgen för att du orkade köra hela sträckan, jag var helt slut av alla intryck.

Nu var det en "evig väntan", de tre veckorna som var kvar tills vi fick köra samma sträcka igen, för att hämta Cassaj. Tiden sniglade sig fram, vilket den väl alltid gör när man väntar på något.

Färden upp till Stockholm och Järfälla, nästa gång, gick väl inte helt som vi hade tänkt. Med god lax och en flaska vin i lasten (som vi skulle ha på kvällen) råkade vi väl köra fel (det var alltså innan det innan GPS:ernas tid) på någon avfart någonstans körde vi söder ut igen, inte ont anande. Efter ca 1 timme så jag till Jörgen att vad konstigt att vi kommer närmare söderut, ska det vara så??

Det skulle det naturligtvis inte vara. Så det var bara att vända, nu en ca timme försenade.

Vi hade i alla fall en trevlig på kväll och somnade som små grisar, med två valpar med oss på madrasserna på golvet. Oj så mysigt!

Hemfärden gick bra, tack och lov!


Boxerlägret 1998

Hösten 1997 frågade Cai´s uppfödare Inger, om vi hade lust att åka med på Boxerlägret sommaren 1998, det skulle hållas i Kosta, så det var ju inte så långt för min det. För att göra det hela ändå enklare så erbjöd Inger sig att köra och hämta oss i Karlskrona. Tänk att det finns sådana underbara uppfödare och människor.

Vi hade bestämt oss för att inrikta oss på söket, detta innebar att vi körde sök ett pass varje dag och ett pass lydnad, sen skiftade det på för eller eftermiddagar. Om någon trodde att det var en skön semester så kan jag säga att ni har helt fel. Det var upp i ottan, äta frukost packa ihop lunchpåse och iväg, sen höll vi på till det var dags för middag vid 17-snåret.

Vi hade nog lite otur med vädret för det regnade nästan oavbrutet den veckan. Samtidigt var det nog tur för hundarna som jobbade att det inte var högsommarvärme.

Jag hamnade i ett trevligt gäng, Inger och Winnie var med i vår grupp, men eftersom Winnie hade fått ehrlichios, fick hon endast köra något enstaka pass, stackaren. Sen var det några hussar och mattar med sina hundar från Gävle/Dala klubben. Annelie med Wizard. Marlene från Kennel Engelaiz var vår sök instruktör och Agneta Rainsson drillade oss i lydnad.
Kan bara säga oj vad roligt jag hade.

Det visade sig att Cai hade fallenhet för detta, så vi fick gott betyg av Marlene. Agneta hjälpte oss med inkallningen som hade gått "över styr" Cai "vågade" inte komma när jag kallade på honom. Detta på grund av att jag en gång hade fått , och tyvärr lytt, rådet att kasta kopplet efter honom när han rusade förbi mig på BHK. Efter kursen var det aldrig några problem.

Tyvärr så var det inte lätt att hitta träningskompisar på hemmaplan, så det var bara vid ett par gånger vi kom med på sök kurser i privat regi, även där visade han vad han kunde. Vann till och med på våra interna tävligar på kursavslutningarna.

Du är en pärla killen


Här kommer en bild på Cai "in action"
 

 

Sov Gott min Goa Lilla Kille !! Vi saknar dig fortfarande!!


 

 

Lilla Fingal Olsson

 

Sven-Britt och Karl-Astrid